Belföld

Schadl György ordenáré módon szidott egy bírót

„Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom” – mondta a feleségének.

A végrehajtói kar korrupciós ügyben letartóztatott elnöke ki akart rúgatni egy bírót, aki útjában állt, amikor ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából.

Ne álljon már bele egy szájbabaszott kis járásbírósági fikabíró most már tényleg, hát az agyamat eldobom. (…) Hát a jó kurva anyjába elküldeném ezzel a baromságával.

Ezt mondja Schadl György a feleségének a 444 birtokába jutott hangfelvételen a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) bírójáról, aki  kiadott egy állásfoglalást arról, hogy egy felfüggesztett végrehajtó praxisát sem lehet csak úgy átvenni. Emiatt ki is akarta rúgatni a bírót, arról beszélt a felvételen, hogy az ügyben milyen hivatalos levelet kell majd írniuk az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökének, Senyei Györgynek. Az már korábban kiderült, hogy Schadl György a bosszúhadjáratát be is indította a bíró ellen, de a Fővárosi Törvényszék elnöke, Tatár-Kis Péter közölte vele, a bírót nem lehet kirúgni.

Korábban egyébként szintén a 444 írt arról, hogy a Schadl a számára kellemetlen végrehajtóról beszélt Völner Pállal is, aki úgy vélte, „egy hatalmi ág” működését veszélyezteti. Az ügy pikantériája, hogy a rendőrségi iratok szerint a végrehajtói karrierjét éppen az ő irodájában tanulta ki Schadl György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik