Belföld

Annyira örült a visszakapott spórolt pénzének az áldozat, hogy elsírták magukat a nyomozók

police.hu
police.hu

Kifosztottak egy idős kenderesi férfit néhány nappal ezelőtt. Az elkövető 900 ezer forintot zsákmányolt az áldozatától, de amikor rájött, hogy nyomában vannak a karcagi zsaruk, akkor besétált a rendőrségre és önként feladta magát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az 53 éves törökszentmiklósi férfi Kenderes belterületén autózott február ötödikén délelőtt az egyik ismerősével. Egyszer csak megállt, majd kiszállt és megszólított egy udvarában szorgoskodó idős férfit.

Elmondta neki, hogy a gépkocsiban lévő láncfűrészeket és késkészletet nem kívánják magukkal vinni Svájcba, ezért felajánlotta ajándékként a nyugdíjasnak. Az idős férfi visszautasította az ajánlatot, ekkor a gyanúsított azt mondta neki, hogy 180 ezerért megveheti a szerszámokat, majd be is vitte az idős férfi házának a folyosójára

– írta közleményében a rendőrség.

police.hu

A nyugdíjas közölte, hogy nem él a vásárlási lehetőséggel, azonban átadott a gyanúsítottnak 13 ezer forintot, hogy szívesen megőrzi a gépeket, míg a férfi vissza nem tér külföldről. A jogsértő kevesellte a megőrzésért felajánlott összeget és még 10 ezer forintot kért a nyugdíjastól, aki elő is vette a dobozban tárolt spórolt pénzét.

A gyanúsított ekkor kikapta a nyugdíjas összekuporgatott 900 ezer forintját a dobozból, majd kiszaladt vele a házból, beült a gépjárműbe, és elhajtott. A nyomozók elkezdték felgöngyölíteni az ügyet, de ekkor váratlan fordulat következett. A gyanúsított ugyanis önként feladta magát a karcagi rendőrségen, amikor megtudta, hogy keresik. 

A kifosztással gyanúsított férfi elmondta, hogy már a bűncselekmény után tudta, hogy rossz döntést hozott, ezért néhány nap után úgy gondolta, hogy feladja magát a rendőrségen. A döntés meghozatalát pedig csak segítette az, hogy szembesült a rendőrségi honlapon megjelent körözésével.

Az ügy happy enddel zárult és az ellopott pénz is megkerült. A 89 éves áldozat pedig annyira örült annak, hogy visszakapta a nehezen összekuporgatott pénzét, hogy még a nyomozók is megkönnyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik