Belföld

Közleményt adott ki Szájer József

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Közleményt adott ki Szájer József volt fideszes európai parlamenti képviselő, amit az Origo közölt. Szájer ezt írja:

2021. augusztus 25-én a Blikk című lap mind nyomtatott, mind online változatban cikket és engedélyem nélkül készített fotókat, hamis állításokat közölt rólam és ezzel véleményem szerint megsértette a személyiségi jogaimat és a magánélethez való jogomat. A nyilvánosságot tájékoztattam, hogy jogi eljárásokat indítok az ügyben.

 

Miután a lap a rólam közölt, magántermészetű fotókat és tartalmakat felszólításra nem távolította el, pert indítottam és további jogi lépéseket tettem. 2021 decemberében megszületett a Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete, amely a három engedély nélkül készített kép eltávolítására és szóbeli elégtételre kötelezte a Blikket, ennek a lap eleget tett.

 

2022. december 29-én megegyezésre jutottam a lappal, hogy a további jogsértésektől tartózkodik és saját cselekménye miatt sérelemdíjat fizet számomra. Erre tekintettel a személyiségi jogaim megsértése miatt indítható keresettől vele szemben lemondok. Magyarországon a magánszféra sértetlensége mindenkit megillet.

Szájer József 2020. december 31-ei hatállyal mondott le az európai parlamenti képviselői helyéről, a döntését november végén jelentette be. Nem sokkal ezután egy belga lap írt arról, hogy egy magyar EP-képviselő az ereszen keresztül menekült el egy brüsszeli orgiáról, amiért a rendőrök igazoltatták, és drogokat találtak nála, hamar kiderült, hogy a Fidesz alapító tagjáról van szó. Végül Szájernek 250 eurós büntetést kellett fizetnie a járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások megszegéséért, a drogbirtoklási ügyét jogkövetkezmény nélkül lezárták, a politikai pályája azonban véget ért.

A szóban forgó Blikk-cikkben képeket közöltek arról, hogy saját stéggel felvértezett balatoni nyaralójában él az egykori politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik