Belföld

Nyomkövetőt kapott az iskolatársát féltékenységből életveszélyesen megkéselő debreceni lány

Bűnügyi felügyeletbe helyezte a Debreceni Járásbíróság azt a 16 éves lányt, aki január 25-én délután életveszélyesen megkéselte a 16 éves iskolatársát Debrecenben, a Sinai Miklós utcában.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt mondta,  hogy a terhelt engedély nélkül nem hagyhatja el a bejelentett lakhelyét, csak hetente egy nap és három órára a mindennapi szükségleteinek a biztosítása érdekében. A mozgását pedig nyomkövetővel kell ellenőriznie az illetékes rendőrkapitányságnak.

A két tinilány összeverekedett a Sinai Miklós utcában. Az egyik lány egy kést is elővett, amivel megszúrta iskolatársát, aki súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök még a helyszínen elfogták a késsel támadó lányt. A rendelkezésre álló adatok alapján a lányok konfliktusa mögött egy fiú miatti féltékenység állt.

Az elsődlegesen szükséges nyomozati cselekmények elvégzését követően a fiatalkorú lányt a mai napon vette őrizetbe a rendőrség. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta, amelyet a bíróság is megalapozottnak talált. A lány akár nyolc évet is kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

A bíróság álláspontja szerint a nyomozás még a kezdeti szakaszban van, az ügyben további eljárási cselekmények, így folytatólagos tanúkihallgatások, valamint eddig ki nem hallgatott tanúk felkutatása és kihallgatása szükséges. Mivel tartani lehet a bűnismétléstől is, ezért bűnügyi felügyeletbe helyezték a lányt. A bíróság végzése végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik