Belföld

Novák Előd kérésére távozik a pártból a Mi Hazánk politikusa, aki orosz zászlóval pózolt a Munkáspárt tüntetésén

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A kommunista Munkáspárt „Békét Oroszországgal! Le a háborúval! Le az inflációval!” címmel tartott tiltakozó gyűlést hétfőn a Nyugati pályaudvarnál. A rendezvényen a 444 interjút készített Nagy Zsolttal, a Mi Hazánk politikusával, aki orosz zászlóval a kezében demonstrált.

A lap most azt írja, hogy Novák Előd kérésére az eset után Nagy távozik a pártból. Nagy elmondása szerint a Mi Hazánk alelnöke, országgyűlési képviselője azért kérte meg, hogy távozzon, mert „a balos újságírók összemossák a két radikális pártot és a szélsőséges pártok összefognak címmel megpróbálják őket lejáratni”.

Nagy a Mi Hazánkat nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni, ezért teljesítette Novák kérését, hozzátéve, hogy kívülről ezután is a pártot támogatja.

Nagy korábban a MIÉP jelöltje volt, de az utóbbi években már a Mi Hazánk színeiben indult a 2022-es országgyűlési választáson Újlipótvárosban és Angyalföldön, valamint két önkormányzati választáson, 2019-ben Újpesten, 2020-ban pedig szintúgy a XIII. kerületben. Képviselői mandátumot egyik választáson sem szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik