Belföld

Lapáttal agyonverték, feldarabolták és megették a lopott disznókat

Állatkínzás és lopás miatt állítja bíróság elé a  Szikszói Járási Ügyészség azt a három borsodi férfit, akik tavaly februárban ellopták a lakóhelyükön lévő önkormányzat tulajdonában lévő disznókat, majd addig ütötték lapátokkal a fejüket és a testüket, amíg el nem pusztultak. Ezt követően a helyszínen feldarabolták, és elszállították a leölt állatokat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak a borsodi kistelepülésen lévő lakóhelyükön találkoztak, majd kerékpárokkal elindultak a település külterületére. Az erdei úton haladva, megérkeztek egy régi laktanya épülethez, amelynek melléképületében az aszalói önkormányzat tartott egy 80 kg és egy 100 kg súlyú kifejlett házisertést.

A vádlottak meglátták a haszonállatokat és megállapodtak abban, hogy ellopják a disznókat az őrizetlen telephelyről. Az egyik férfi az ingatlan mellett figyelt, hogy meg ne zavarják őket, két társa pedig bement az ólba. Lapátokat vettek magukhoz, majd agyonverték vele a disznókat.

Az elkövetők ezen cselekménye az egyébként már meglévő stresszen kívül is az állatoknak különös szenvedést okozott, amely pusztulásukat eredményezte. A három férfi közös erővel kihúzta a tetemeket és egy erdős területen elrejtették. Mintegy félóra múlva a házisertéseket lapáttal leölő két férfi visszament a helyszínre, és feldarabolták az állatokat.

Ezt követően biciklikkel hazavitték a húst, amit részben megettek, és ismeretlen személyeknek adták. A cselekménnyel okozott lopási kár meghaladja a 80 ezer forintot. Az ügyészség felfüggesztettet kért az állatokat leölő két férfire, pártfogói felügyelettel, míg a harmadik társukra próbára bocsátást indítványozott szintén pártfogó felügyelettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik