Belföld

Késsel támadt az intézkedő rendőrökre, de elfogták

Magyarország Ügyészsége
Magyarország Ügyészsége

Kedden este késsel támadt az intézkedő rendőrökre egy ittas férfi – derült ki az Központi Nyomozó Főügyészség szerdai délutáni sajtóközleményéből. Az eset körülményeiről viszonylag keveset lehet tudni, de annyit mégis, hogy az ittas elkövető –  egy meg nem nevezett határmenti településen – egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű kést a kezében tartva fenyegetően közeledett egy intézkedő rendőr felé.

Mindez úgy kezdődött, hogy a településen egy kocsi elsodort egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott. Az erőszakos férfi a rendőrségi intézkedés helyszínén jelent meg, őt a közlemény úgy írja le, mint „a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő” tulajdonosát.

A férfi az ügyészség szerint a jobb kezében marokra fogott kést „folyamatosan le-föl mozgatta, és azzal vágó és szúró mozdulatokat tett”. A rendőr felszólította őt, hogy álljon meg, és tegye le a kést, de ennek ő nem tett eleget, hanem tovább közelített a rendőr felé. A rendőr erre hátrálni kezdett, majd a testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó „civil személyt”, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta a kocsi ajtaját.

Mivel az elkövető még ezután is tovább közeledett a késsel, a rendőr tolatni kezdett a kocsival, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb.

Végül nagy nehezen sikerült rávenni, hogy dobja el a kést. A rendőrök ezután kiszálltak a kocsiból, ám ekkor a delikvens bokszoló állásba helyezkedett, és az öklével kezdett hadonászni. Az egyik rendőr végül is rendőrbotot használt, így sikerült megbilincselni és előállítani.

Mivel az embert 2020-ban ittas vezetés miatt már eleve felfüggesztettet kapott, és 4 évre a közúti járművezetéstől eltiltották, a nyomozó ügyészség elrendelte az őrizetbe vételét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik