Belföld

Jogerősen 16 év fegyházat kapott a minden ok nélkül gyilkoló gyulai fiatal

police.hu
police.hu

Tizenhat év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt az R. Róbertet, aki 2020 májusában egy embert megölt, egy másikat pedig megsebesített Gyulán.

Gyuris Gábor, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy az ominózus napon a terhelt a kiskorú barátjával – az ügy egyik sértettjével – szórakozott és italozott a városban. A hajnali órákban elmentek R. Róbert lakóhelyére cigarettáért. Ezt követően gyalog visszaindultak a belváros felé, amikor az ittas állapotban lévő és gyógyszert is fogyasztó elkövető minden előzmény nélkül odalépett a szomszédos ingatlan előtt lévő biciklis férfihez és többször is nyakba és mellkason szúrta.

A megszúrt fiatalember erősen vérezni kezdett és egy ott parkoló gépkocsi kerekének dőlt. A késelő  társaságában lévő, szintén ittas állapotú kiskorú mentőt akart hívni hozzá, de R. Róbert őt is megvágta, hogy megakadályozza ezt. A megsebesített fiú ekkor elmenekült a helyszínről.

A kiskorú reflexszerű védekező mozdulatának köszönheti, hogy nem lett súlyosabb a sérülése. A gépjármű mellett maradt férfi belehalt a sérüléseibe. Miután R. Róbert nem érte utol a kiskorú áldozatát, ezért hazament egy talicskáért és elszállította a holttestet egy szemétgyűjtő konténer mellé, majd a testet a háztartási hulladék alá rejtette. Ezután ismét hazament, összepakolt, elbúcsúzott a húgától, majd távozott otthonából.

R, Róbert 18 év fegyházat kapott első fokon, az ügyészség súlyosításért és hosszabb tartamú szabadságvesztésért, a vádlott és védője eltérő tényállás és jogi minősítés megállapításáért és enyhítésért fellebbezett. A táblabíróság eltúlzónak minősítette a szabadságvesztés hosszát, és két évvel kevesebb büntetéssel sújtotta az elkövetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik