Belföld

Felmenthetik a TEK-esekre baltával támadó férfit, mert kóros elmeállapotú

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a 66 éves baranyai férfival szemben, aki baltával fenyegette a rendőröket és a helyszínre érkező kommandósokat.

A Központi Nyomozó Főügyészség azért intézkedtek a férfit, mert körözték szabálysértés miatt. Ő azonban nem működött együtt, és nem volt hajlandó kijönni az ingatlanból, és azzal fenyegetőzött, hogy aki belép az udvarra, az „onnan élve nem jön ki”.

A Terrorelhárítási Központ beosztottai is a helyszínre érkezetek, majd túsztárgyaló igénybevételével próbálták együttműködésre bírni a férfit, aki azonban továbbra is agresszív magatartást tanúsított, miközben baltát és egy láncot tartott magánál. Mivel a férfi az intézkedésnek nem vetette alá magát, a rendőrök bementek az ingatlanra, ekkor a férfi felemelte a baltát, s agresszíven azt kiabálta, hogy megöli a vele szemben intézkedő hivatalos személyeket, és megindult feléjük.

Végül a férfi ellenállásának megtörése érdekében a rendőrök elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak, ruházatának átvizsgálása során pedig egy tapétavágó kést, egy zsebkést és egy gáz spray-t is találtak nála.Az ügyészség arra tett indítványt, hogy mentsék fel a férfit a kóros elmeállapota miatt, és rendeljék el a kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik