Belföld

Videó: Jeges hótömböt tett az úttestre egy gyerekkel lévő férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy hótömböt rakott ki az úttestre a gyermekkorú társával, aminek később egy autó neki is ütközött.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 22 éves férfi és a gyermekkorú társa 2021 decemberében,, éjfél körül egy Mosonmagyaróvár közeli település utcáján sétáltak a havas, hideg időben. Ekkor észrevettek egy 50 cm élhosszúságú átfagyott hótömböt, melyet kigörgettek az egyik forgalmi sáv közepére, majd távoztak.

Nem sokkal később arra haladt egy személyautó, amely a sötétben, a szemerkélő esőben későn észlelte az úttesten lévő hótömböt, és az elkormányzás ellenére is nekiütközött. A kocsiban 40 ezres kár keletkezett az ütközés miatt. A férfi és a vele lévő gyerek olyan akadályt létesített a közúton, amely alkalmas volt arra, hogy az ott haladó járművekkel ütközés révén sérüléssel járó balesetet eredményezzen.

Az ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a felnőtt elkövető ellen, aki akár három évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik