Belföld

Németh Balázs: Óriási az érdeklődés, telt ház lehet az atlétikai vébén

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Óriási az érdeklődés külföldről az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság iránt. (…) Gyorsabban halad a jegyértékesítés még annál is, mint amit magunktól elvártunk, illetve amit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elvár a magyar szervezőktől

– jelentette ki Németh Balázs, az eseményt szervező cég vezérigazgatója, a közmédia egykori munkatársa az Inforádiónak.

Elmondása szerint az eredeti terv az volt, hogy 90-100 százalék közötti legyen a töltöttség a 9 esti program alatt, de főként a hétvégéken. Most azonban a hétköznapi programra is telt házat szeretnének, minimum esténként.

Leszögezte

az összértékesítés már túl van a 100 ezres számon, a végcél 400 ezer jegy eladás az 5 délelőtti és a 9 délutáni programra.

Az augusztus 19. és 27. között rendezett esemény és a hozzá épülő stadion legalább a 246 milliárd forintba kerül majd. A napokban kiderült, hogy csak a sportág népszerűsítésére egymilliárd forintot szánnak.

Kapcsolódó
Németh Balázs: Mit szeretnék? A Karmelita kolostorban dolgozni!
Minden híradó ugyanúgy működik: szerkesztők választásai mentén, az M1 esetében pedig neki nem szerkeszteni és témákat választani, csupán azokat összekötni volt a feladata – mondja Németh Balázs, aki utólag sem illeti kritikával azt a nyolc évet, amíg az állami hírtelevízió egyik arca volt. Szeptember eleje óta a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatójaként dolgozik, amiről azt gondolja: ha nem sikerül tartani a költségeket, még süllyesztő is lehet a pályáján, ám ha ugródeszkának bizonyul, reméli, hogy a média helyett egyenesen Orbán Viktor mellé repíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik