Belföld

Egymilliárdról szóló szerződést kötött az atlétika népszerűsítésére Németh Balázs, a budapesti vébét szervező cég vezérigazgatója

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Németh Balázs, az állami média korábbi munkatársa, a 2023-as atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója korábban annyit árult el az RTL-nek a világverseny rendezésének költségeiről, hogy nettó 2,1 milliárd forintos keretszerződést kötöttek Balásy Gyula cégeivel. A vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első üteméről állapodtak meg a Fideszt nyíltan támogató üzletemberrel.

A lap kiderítette: ekkor már hónapok óta hatályos volt egy másik hatalmas összegű megbízás a sportágat népszerűsítő programokra, mellyel szintén Balásy cégeit bízták meg.

A keretszerződés nettó összege 1 milliárd 140 millió forint, ebből a szervező cég nettó 798 millió forintra vállalt lehívást, a fennmaradó 30 százalék, nettó 342 millió forint opció.

A beszerzést, mint az összes, állami kommunikációs és rendezvényszervezési tendert a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal bonyolította.

Németh Balázs korábban elmondta, hogy a december 12-én indult jegyértékesítéssel már túllépték a százezres jegyvásárlási számot, ugyanis a nyári sportrendezvényre elmondása szerint 62 országból érkeznek majd szurkolók.

Az atlétikai stadion kivitelezése, így az atlétikai világbajnokság rendezése a kormány és az ellenzéki vezetésű Ferencváros, illetve Budapest egyetértésével valósul meg.

Kapcsolódó
Németh Balázs: Mit szeretnék? A Karmelita kolostorban dolgozni!
Minden híradó ugyanúgy működik: szerkesztők választásai mentén, az M1 esetében pedig neki nem szerkeszteni és témákat választani, csupán azokat összekötni volt a feladata – mondja Németh Balázs, aki utólag sem illeti kritikával azt a nyolc évet, amíg az állami hírtelevízió egyik arca volt. Szeptember eleje óta a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatójaként dolgozik, amiről azt gondolja: ha nem sikerül tartani a költségeket, még süllyesztő is lehet a pályáján, ám ha ugródeszkának bizonyul, reméli, hogy a média helyett egyenesen Orbán Viktor mellé repíti majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik