Belföld

Tizennégy bűncselekménnyel vádolnak egy siófoki kamaszt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Több mint egy tucat báncselekménnyel vádolnak egy siófoki kamaszt. A Kaposvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint egy másik büntetőeljárás is folyik a bíróságon a fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, akit szülői elhanyagolás és iskolakerülés miatt vettek nevelésbe, de gondozási helyéről folyamatosan szökésben volt, s a siófoki rokonainál bujkált a hatóságok elől.

A terhelt tavaly februártól az augusztusi letartóztatásáig rendszeresen követett el bűncselekményeket. Elkötötte például az ismerőse kisteherautóját, amivel ittasan közlekedett Siófok belvárosában, ahol végül egy fának ütközve állt meg. A fiú alkoholt és kábítószert is fogyasztott a jármű lenyúlása előtt.

A fiú továbbá két ismerősét is veréssel és megöléssel fenyegette meg, egyikük az a férfi volt, akinek a gépjárművét engedély nélkül használta. Rossz anyagi helyzete miatt többször lopott a környezetében élőktől, nagybátyjától televíziót, nagyanyjától mobiltelefont, ismerősétől elektromos kerékpárt vitt el, az egyik siófoki diszkontáruházból pedig rendszeresen szeszes itallal távozott fizetés nélkül, de volt olyan felújítás alatt álló ingatlan is, ahonnan a beépített rézvezetékeket és a csaptelepeket bontotta ki.

A vádban szereplő utolsó bűncselekményt a fiú az őrizetbe vétele előtti előállítása során valósította meg, amikor egy ismerőse személyi adatait diktálta be az intézkedő járőrnek a sajátja helyett. Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért a kamaszra azzal, hogy tiltsák el a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik