Belföld

Pankotai Lili részleteket mesélt volt tanárairól

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A diáklány elárulta, mi volt az a gyomros, amiért otthagyta a pécsi gimnáziumot.

Pankotai Lili az RTL Reggeli vendége volt. Azt már korábban elmondta, beperli volt iskoláját, de ezúttal részleteket is elárult arról, miért érezte megalázottnak magát a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban, mit értett pszichológiai hadviselés alatt.

A tavaly október 23-i tüntetésen elmondott beszéde után egy hét alatt változott meg minden körülötte. Például nem akarták elvinni osztálykirándulásra. Nem rúgták ki, de nyomást gyakoroltak rá, hogy hagyja el az intézményt.

Mártírt nem szerettek volna belőlem csinálni azzal, hogy kirúgnak

– tette hozzá, jelezve, nem is tudták volna mivel indokolni eltanácsolását, mert nem sértette meg a gimnázium egyetlen szabályát sem, beszédét nem ott, hanem nyilvánosan mondta el.

Elmondása szerint a vezetőség tartott egy szavazást is arról, tanárai hajlandóak-e tovább vele együtt dolgozni.

Egy ember kivételével senki nem lett volna hajlandó

– legalábbis ő ezt az információt kapta egykori igazgatójától. Ezt akkora gyomrosként élte meg, hogy végül inkább a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja lett. Szerinte volt osztálytársait annyira nem lepte meg a beszéde, sajnálták, hogy elhagyja az iskolát, de nem álltak ki mellette, féltek.

Pankotai Lili szerint a tanárok és diákok négyszemközt el merték mondani a véleményüket neki, de a pécsi iskolában korábban nem volt sztrájk, demonstráció, társai pedig látták, ő min ment keresztül beszéde miatt, amit a történtek dacára ugyanúgy elmondana.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik