Belföld

A Lánglovagok kezdeményezi, hogy legyen tilos tűzcsap előtt parkolni

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Gyakori probléma, hogy az autósok a föld feletti tűzcsaphoz túl közel várakoznak, a föld alatti tűzcsapok aknájára ráparkolnak. Arra hivatkoznak, hogy a KRESZ alapján ez nem tilos, pedig az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet használati szabálya alapján szabadtéren a tűzoltó vízforrások hozzáférhetőségét, akadálytalan megközelíthetőségét állandóan biztosítani kell, azokat eltorlaszolni még átmenetileg sem szabad.

írja a Lánglovagok Egyesület. A szervezet szerint ugyan az önkormányzatok a tűzcsapoknál a ,,Különösen veszélyes hely” útburkolati jelet néha alkalmazzák, de azok gyakorta lekopnak. Minden tűzcsapnál ezen jelek felfestése szerintük amúgy is nagy anyagi teher és jelentős időigény lenne. Az meg különösen problémás, amikor föld alatti tűzcsapra várakozóhelyet jelölnek ki.

A Lánglovagok Egyesület a KRESZ módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy a tűzcsaptól számított 1 méteres sugarú körben – függetlenül attól, hogy útburkolati jel vagy jelzőtábla esetlegesen engedélyezné – járművel való várakozás tilos legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik