Belföld

„Megöllek, szétvagdallak, kettéváglak” – aztán beindította a láncfűrészt a buszmegállóban

Zaklatás vétsége miatt állítja bíróság elé az Esztergomi Járási Ügyészség azt a férfit, aki másfél évvel ezelőtt láncfűrésszel hadonászott és megöléssel fenyegetőzött egy esztergomi járásban lévő településen.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi ittasan sértegette a jelenlévőket a focipályánál, így a sértettet is, aki a további konfliktus elkerülése érdekében inkább  hazament. Az elkövető ezt követően többször is felhívta telefonon sértettet, és kérte, hogy találkozzanak és beszéljék meg a történteket.

A sértett két ismerősével együtt buszmegállóhoz közeledett este fél 11 körül, amikor az férfi eléjük lépett a kezében lévő 30 cm-es pengehosszúságú láncfűrésszel.

ugyeszseg.hu

Az elkövető félelemkeltés céljából beindította a láncfűrészt, és hadonászni kezdett vele a társaság felé, miközben vágó mozdulatokat tett azt kiabálta feléjük, hogy „megöllek, szétvagdallak, kettéváglak”. A három személy hátrálni kezdett, de a tőlük mintegy két méterre lévő elkövető folyamatosan haladt feléjük, miközben két alkalommal is leállította és újra indította a láncfűrészt. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért az elkövetőre, azzal, hogy kobozzák el a lefoglalt láncfűrészt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik