Belföld

Fordulat a 38 millióért eladott 450 milliós villa ügyében

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI
A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Jámbor András kérdését, amit a kisemmizett nő ügyvédje fordulatnak tart.

Jámbor András (Párbeszéd) írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek. Arra volt volt kíváncsi, folyik-e nyomozás abban az ügyben, amikor Schadl György feleségének irodáján keresztül adtak el 38 millió forintért egy olyan péceli villát, amelyet utána 450 millióért árult új tulajdonosa. A történetet a Blikk tárta fel. A lap írta meg azt is, hogy az árverési jegyzőkönyvön az ingatlanárverés időpontját visszadátumozták, tehát az okirat valótlan tartalmú.

A kisemmizett Vajda Beatrix a Blikknek azt mondta, volt férje tartozásai miatt indult a végrehajtás, ő panaszt nyújtott be, hiszen tulajdonostársként ez jogtalan, aminek a bíróság is helyt adott 2021-ben, ám egy ügyes húzással az árverést egy évvel visszadátumozták 2020 májusára, miközben a földhivatali bejegyzés már 2021-es lett.

Jámbor András szerint kérdés, egyedi esetről van-e szó, vagy rendszerszintű problémáról. Arra kérte Polt Pétert, adjon tájékoztatást arról, nyomoznak-e Schadlné Baranyai Helga ellen közokirat-hamisítás vagy más bűncselekmény gyanúja miatt.

  • Milyen nyomozati szakaszban tart ez az ügy?
  • Hány ügyben, mely megyékben, milyen eljárások zajlanak a bírósági végrehajtói kar tagjaival szemben?
  • Hány ügyben merült fel a közokirat-hamisítás gyanúja a bírósági végrehajtói kar tagjaival szemben?

Polt Péter a képviselőt arról tájékozatta, hogy Vajda Beatrix jogi képviselője korábban kétszer is tett feljelentést, azokat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság mindkét esetben elutasította. A Vajda Beatrixtól idézett állítás, a Blikk január 6-án írt cikke korábban nem képezte a feljelentések tárgyát, ezért Jámbor András kérdését feljelentésként értékelte és azt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak továbbította.

A legfőbb ügyész arra nem tudott válaszolni, hogy bírósági végrehajtói kar tagjai ellen milyen bűncselekmények miatt, hány büntetőeljárás van folyamatban, mert erről nem vezetnek külön nyilvántartást.

Jámbor András Facebook-oldalán győzelemként értékelte, hogy elindul a nyomozás Schadl György felesége ellen, szerinte ez is egy lépés ahhoz, felderítsék a végrehajtói maffia ügyeit.

Vajda Beatrix a Blikknek azt mondta, harcolni fog az igazáért, eddig ügyvédjével mindenhol falakba ütköztek,  ha nem sikerül visszaszerezni a házát, annyi pénze még marad, hogy ha kell akár az uniós bíróság is elmenjen. A nő ügyvédje azt mondta, Polt Péter válasza nem várt fordulat, mert mostantól kezdve nem lehet szőnyeg alá söpörni az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik