Belföld

A Schadl-recept: 412 milliós haszon egyetlen házon

CSÓTI REBEKA / 24.HU
CSÓTI REBEKA / 24.HU
Egy péceli férfi 450 millió forintért árulja a 38 millióért megvett ingatlant, amelyet Schadl György feleségének irodáján keresztül szerzett meg.

A Blikk birtokába került iratok alapján az ötlakásos társasházzá átalakított péceli villa átjátszásához az is kellett, hogy földhivatali, bírósági alkalmazottak is jogszerűtlen intézkedéseket hozzanak. A lapnak a kisemmizett tulajdonos mesélte el kálváriáját. A nő ingatlanos volt. Ő  építette fel a péceli, 500 négyzetméteres villát. A felét férjének ajándékozta, de amikor elváltak, keresetet indított az ajándék visszavonására. Akkor szembesült azzal, hogy a férfi a saját tulajdonrészére sokmilliós hitelt vett fel.

Hiába volt a per a tulajdon visszaszerzése ügyében, a hitellel kapcsolatos eljárást a földhivatalban kifüggesztették, végrehajtásra került a ház, nem érdekelt senkit, hogy a fele az övé és nincs köze az adóssághoz. A házára Schadlné Baranyai Helga végrehajtói irodájában talált rá. Álnéven, vevőként jelentkezett.

Egy alkalmazott mutatta be neki a saját házát, amit akkor 78 millió forintért hirdettek, de közölte, ha vár két hónapot, a covid miatt elrendelt végrehajtási moratórium alatt még ennél is olcsóbb lehet a ház, 38 millió, meg egy kis jutalék a végrehajtásban segítőknek, hiszen a ház jóval többet ér.

Az ügyészség bizonyítékai szerint a vesztegetési részesedéseket pont az az alkalmazott postázta, akivel a nő beszélt Schadlné irodájában. A Blikk bemutatta a Központi Nyomozó Ügyészséghez benyújtott ügyvédi beadványt, amely szerint a péceli ügy a korrupcióval gyanúsított végrehajtókhoz kapcsolódik.

A nő ügyvédje szerint a beszerzett iratok alapján egyértelmű, a végrehajtói iroda szervezésével manipulálták a kereseteket, földhivatali bejegyzéseket, határidőket, arra játszva, hogy minél olcsóbban lehessen eladni az ingatlant, hogy azt az általuk beszervezett vevő vásárolhassa meg. A végrehajtás szerint egy 62 éves péceli férfi lett a ház új gazdája. Ő  ma 450 millióért hirdeti. A volt tulajdonossal, ügyvédjével nem áll szóba, a Blikk is hiába kereste.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik