Belföld koronavírus

Stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Mark R. Cristino / EPA / MTI
Mark R. Cristino / EPA / MTI

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán.

A honlapon azt írták: a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az országos átlagot tekintve a 4. héten számottevően nem változott.

A vizsgált városok háromnegyedét stagnáló tendencia jellemzi. Csökkenés figyelhető meg a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Pécsen, Szekszárdon és Szolnokon, emelkedő tendencia Egerben és Kaposváron tapasztalható. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába sorolható.

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták – ezeket a múlt heti összesített adatokat a Koronavírus Sajtóközpont tette közzé. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az előző héten 620 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 192 447-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 19, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 677-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 139 857, az aktív fertőzöttek száma pedig 3913-ra csökkent. Tudatták azt is, hogy jelenleg 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik