Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a VV. Fanni meggyilkolása miatt elítélt B. Lászlóra

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a B. Lászlóra, akit életfogytig tartó fegyházra ítélt tavaly júliusban a Fővárosi Törvényszék VV. Fanni meggyilkolása miatt azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség azt szeretné elérni, hogy mindenképp a törvényi minimumot meghaladó módon emeljék meg a férfi büntetését. Ez a bírói gyakorlat szerint általában öt év szokott lenni.

Az ítéleti tényállás lényege szerint B. Lászlónak nehezebbé vált az anyagi helyzete hat évvel ezelőtt, de nem akarta feladni a költekező életmódját, ezért kereste annak a lehetőséget, hogy készpénzhez jusson. A későbbi áldozata egyik ismerősétől megtudta, hogy az örömlányként dolgozó VV Fanni jelentősebb mennyiségű készpénzt tart a lakásán, amit plasztikai műtétre tett félre.

B. László 2017. november 20-án a későbbi áldozata hirdetésekben szereplő telefonszámán kapcsolatba lépett a fiatal nővel, aki 18:20 óra körüli időben fogadta őt a lakásán. Az ítélet szerint B. László erőszakosan, és támadólag lépett fel VV: Fannival szemben, hogy megszerezze a pénzét, s ennek következtében a lány meghalt.

Farkas Norbert / 24.hu

A terhelt holttestet, valamint a lány értékeit tartalmazó kézi táskáját, illetve egy női ruhákkal telerakott bőröndöt – a sértett elutazásának látszatát keltve – a mélygarázsban lévő bérelt autójához vitte és ott annak hátsó ülésére helyezte el az áldozatát és a táskákat. Később a fővárosban egy elhagyatott helyen a holttestet a jármű csomagtartójában helyezte el. Másnap reggel a szalkszentmártoni bányatavak közelében a férfi a Duna-partra hajtott járművével, majd a Dunába rejtette a holttestet, amely azóta sem került elő.

B. László az egész büntetőeljárás során tagadta a bűnösségét. Állítása szerint nem ölte meg az egykori valóságshow-szereplőt, és nem ő tüntette el a lány holttestét. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész B. László terhére a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő meghatározásáért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve a határozat hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezését, és súlyosabb büntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik