Belföld

Letartóztatták a furtai gyilkossággal gyanúsított négyfős bandát

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság azt a három férfit és egy nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt meggyilkoltak egy nyugdíjast a pénzéért Furtán.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a négy gyanúsított együtt italozott, majd elhatározták, hogy átmennek a pár házzal odébb lakó idős férfihez, hogy megszerezzék a nyugdíját. A késő esti órákban a gyanúsítottak meg is jelentek a férfi lakóházánál, majd azonnal bántalmazni kezdték, ahogy kilépett a házból.

A férfi ennek hatására a földre került, azonban a támadók tovább folytatták az ütlegelést. A gyanúsítottak a magatehetetlen, még életjeleket adó férfit bevitték a lakóházba, ahol tovább verték, közben készpénz után kutattak. A gyanúsítottak 38 ezer forintot találtak, amit magukhoz vettek, majd leléptek. A rendőrség a bejelentéstől számítva 24 órán belül a négy gyanúsítottat elfogta és bűnügyi őrizetbe vette.

A terheltek 10 évtől 20 évig vagy akár életfogytig terjedő büntetést is kaphatnak nyereségvágyból elkövetett emberölésért, ha bebizonyosodik a bűnösségük. A kiszabható szabadságvesztésre is tekintettel fennáll a gyanúsítottak esetében a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve alappal lehet következtetni arra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást meghiúsítanák, megnehezítenék. A gyanúsítottak tárgyi bizonyítási eszközt is megsemmisítettek, s az egyik gyanúsított veressél fenyegette meg az egyik tanút arra az esetre, ha a nyomozó hatóságnak bármilyen információt szolgáltatna.

A 48 éves férfi büntetett előéletű, a vele szemben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés 2 éves próbaideje csak pár hónapja telt le, míg a 20 éves férfi büntetlen előéletű, azonban ellene két büntetőeljárás van folyamatban. Az ő esetükben a bűnismétlés veszélyét is megállapította a bíróság. Másik két társuk büntetlen előéletű. A bíróság végzése ellen nem jelentettek be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik