Belföld

Életfogytiglant kapott a kőbányai eladólány, K. Kata gyilkosa

Mohor Márton / 24.hu
Mohor Márton / 24.hu

Életfogytig tartó fegyházra ítélte Fővárosi Törvényszék azt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt Cs. Dániel Márkot, aki 2019 nyarán brutális módon végzett az eladóként dolgozó volt barátnőjével, K. Katával Kőbányán.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi 25 év múlva szabadulhat a leghamarabb feltételesen.

K. Kata szakítani akart az őt rettegésben tartó férfival, azonban ő többször is azzal fenyegette, hogy megöli, ha elhagyja. Az ominózus napon a férfi azzal az indokkal kéredzkedett fel a lányhoz, hogy elvigye a szakítás után nála maradt holmijait. A vád szerint a férfi bement a lakásába, majd többször is megszúrta egy 20 centis késsel a lányt, majd elvágta a nyakát.

A meggyilkolt lány nővére a korábbi tárgyaláson részletesen mesélt a húga és a férfi szakításának körülményeiről. Azt mondta, hogy a férfi valósággal birtokolta a húgát, és mindig kitalált valamit, hogy ne tudjanak találkozni.

Amikor pedig a testvére közölte Cs. Dániellel, hogy vége a kapcsolatuknak, akkor a férfi még annak az ágynak és mobilnak az árát is visszakérte, amit neki vett. A testvére ekkor odadobta neki a pénztárcáját, hogy vegye ki belőle a pénzt, erre a férfi kivette a lány teljes fizetését a tárcából, majd magával vitte.

Mohos Márton / 24.hu

A meggyilkolt eladó apja a korábbi tárgyaláson azt mondta, hogy a lánya 19 éves korában költözött Kőbányára, és viharos volt a kapcsolata a terhelttel, akivel a lánya többször is vitatkozott, főként a férfi megszállottsága és féltékenysége miatt.

Kata a nyár elején szakított Cs. Dániel Márkkal, és új kapcsolata lett. Két héttel a tragédia előtt Kata eljött hozzánk, és azt mondta, hogy semmilyen kapcsolatot nem akar már a vádlottal. Kifejezetten kértem, hogy ne találkozzon vele többet, hanem szedje össze a holmijait és dobja ki a kukába. Arra kértem, hogy maradjon lent nálam, és keresünk majd neki itt munkahelyet

– mondta a rendőrként dolgozó férfi korábban, hozzátéve, a lánya háromszor is szakított Cs. Dániellel, de ő mindig visszasírta nála magát.

A brutális emberöléssel vádolt férfi végig tagadta a bűnösségét és semmiféle megbánást nem tanúsított az eljárás során. Azt ugyan elismerte korábban, hogy járt a lakásban, de azt állította, hogy nem ő, hanem két idegen férfi bántalmazta a lányt. Állítása szerint azért utazott Frankfurtba a bűncselekmény után, hogy kiderítse, kik voltak az elkövetők.

Az ügyészség életfogytiglant kért rá a vádiratában azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsáthassák szabadlábra feltételesen. Cs. Dániel Márk nem mondott semmit az utolsó szó jogán, és gyakorlatilag rezzenéstelen arccal ülte végig a tárgyalást.

A Fővárosi Törvényszék ügyészi indítvánnyal egyező döntést hozott, és életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit, azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen. Az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó
„Nem egyetlen embert ölt meg, hanem egy csomó ember életét tette tönkre" – mondta a kőbányai eladólány apja
A rendőrként dolgozó édesapa többször is Cs. Dániel szemébe nézett, de a vádlott kerülte a tekintetét, és semmit nem akart neki mondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik