Belföld

Videón, ahogy egy munkáját elvesztő apa ellop egy tucat aranyláncot az ékszerboltból

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt állítja bíróság elé a Tatabányai Járási Ügyészség azt a büntetlen előéletű férfit, aki ékszerüzletekből lopott aranyláncokat.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a  férfi elveszítette munkahelyét, nem tudta fizetni gyermeke tartásdíját és hiteltartozását, ezért előzetes terepszemlét követően ékszerboltokból lopott.

A férfi tavaly augusztusban vásárlást színlelt az egyik tatabányai ékszerboltban, így elterelte az eladó figyelmét. Amikor az eladó elfordult tőle, a férfi a pultra megtekintésre rakott 19 darab, összesen 4 és fél millió forint értékű arany nyakláncot felkapott, és elszaladt velük. Az elkövető az ékszereket másnap elpasszolt Budapesten 1 millió 400 ezertért.

Az elkövető október elején Oroszlányban is akcióba lépett. Baseball sapkában és a száját, arcát takaró orvosi maszkban bement egy ékszerüzletbe, és vásárlást színlelt. A férfi az eladónak mondta, hogy le szeretné fényképezni a tálcán lévő ékszereket. Amikor az eladó ezt nem engedte, a férfi hirtelen a pult felett átnyúlva belemarkolt a tálcán lévő láncokba, és azok közül 12 darab, összesen három millió forint értékű férfi arany nyakláncot megfogva kirohant az üzletből. Az eladó segélykiáltására a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja a tolvaj után futott. A férfi menekülés közben egy darab 296 ezer forint értékű láncot elhagyott.

Az elkövetőt a kiérkező rendőrök a közelben elfogták és a tőle a ruházatában megtalált láncokat lefoglalták és a tulajnak kiadták. A kiadott láncok közül kettő megrongálódott. Az elkövető a büntetőeljárás során 200 ezer forintoz kártérítésként önként megfizetett a sértettnek A lefoglalással és a kár részbeni megtérítésével a bűncselekménnyel okozott kárból 2 millió 601 ezer forint megtérült.Az ügyészség börtönbüntetést kért a férfire azzal, hogy tiltsák el a közügyektől, és közel ötmilliós vagyonelkobzást is rendeljenek el vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik