Belföld

Másfél évet kapott a barátnője hároméves kisfiát ájultra verő sajóbábonyi férfi

Már az előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki úgy bántalmazta a barátnője által rábízott gyermeket, hogy a kisfiú eszméletlen, sokkos állapotba került.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2021-ben ismerkedett meg egy négy gyermekes anyával, és szerelmi kapcsolat alakult ki közöttük. Az asszony hétvégente kiskorú gyermekeivel együtt a vádlott sajóbábonyi ingatlanában tartózkodott.

Az ominózus napon az anya dohányboltba ment, ezért az ittas állapotban lévő férfira bízta gyermekei felügyeletét, aki ismeretlen okból a hároméves kisfiút először fejen ütötte, majd fülénél fogva megrángatta, és végül nekilökte egy kemény felületnek. Az asszony eszméletlenül, sokkos állapotban találta a gyereket, amikor hazaért.

Miután felelősségre vonta a párját, a férfi késsel kezdett fenyegetőzni, mire a nő és gyermekei elmenekültek az ingatlanból, majd egy arra járó személytől kértek segítséget.  A bántalmazás következtében a gyermek nyolc napon belül gyógyuló, bevérzéses és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság másfél év szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerését, míg súlyosító körülmény volt az, hogy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének próbaidejét követő napon valósította meg, és a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik