Belföld

Megöléssel fenyegettek, majd erőszakkal Budapestre vittek egy baranyai nőt az öt gyermekével

Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a fiatal budapesti férfit, akt azzal gyanúsítanak, hogy pszichikai bűnsegédként vett részt abban, hogy erőszakkal, az akarata ellenére is a fővárosba szállítsanak egy nőt a gyermekeivel.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított egy tavaly júniusi hajnalom három társával megjelent az egyik társának a volt élettársának a lakásánál, hogy a nőt és az öt gyermekét visszavigyék Budapestre. A gyanúsított és társai engedély nélkül mentek be a lakásba, majd felébresztették a nőt

A volt párja ekkor egy sarló alakú késsel megöléssel fenyegette a nőt, ha nem megy vissza vele és öt közös gyermekükkel Budapestre. A fenyegetés hatására a nő és gyermekei a gyanúsítottakkal együtt Budapestre utaztak.

A cselekmény során a gyanúsított mindvégig jelen volt, és az elkövetésben szándékerősítőleg hatott, s az asszonyban az ellenállás értelmetlen voltát erősítette. A férfit bűnügyi felügyeletbe tették tavaly júliusban, azzal, hogy nem hagyhatja el az érintett közigazgatási területet, és milyen rendszerességgel kell jelentkeznie a rendőrségen. A gyanúsított tavaly szeptember vége óta nem tett eleget ezen kötelezettségeinek, ezért 150 ezre rendbírságot szabtak ki, de jelentkezési kötelezettségét ezt követően sem teljesítette, s telefonon sem lehetett elérni.

Mivel a gyanúsított előírt jelentkezési kötelezettségének nem tett eleget, a terhére rótt bűncselekmény pedig jelentős tárgyi súllyal bíró, alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás során a továbbiakban megszökne, elérhetetlenné válna, ezért a bíróság letartóztatta. Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette a bíróság végzését így az véglegesé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik