Belföld

Letartóztatták azokat a 12 és 15 év közötti fiatalokat, akik kiraboltak egy fiút Miskolcon

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Letartóztatta a Miskolci Járásbíróság azokat a 12 és 15 év közötti fiatalokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt körbeálltak és kiraboltak egy fiút Miskolcon, az Újgyőri főtéren.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a négy fiatal felszólította a mellettük elhaladó fiút, hogy álljon meg, de mivel az nem tett eleget ennek, ezért követni kezdték. Egy közeli gyalogátkelőhelynél érték utol, ahol megdobták egy chipses zacskóval és ütögetni kezdték a fejét.

A fiú az úton átkelve betért egy közeli társasház udvarára, a társaság azonban továbbra is követte, hátulról lábon rúgták, és meglökték. Amikor az áldozatuk megállt és megfordult, a terheltek körbevették, és pénzt követeltek tőle. A fiú ezek után átadott ötezer forintot nekik.

A cselekmény alkalmas lehet csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására. A bíróság álláspontja szerint – az elkövetés útonálló, gátlástalan és kitartó jellege miatt is – különös tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult eljárásban a kiszabható szankcióra figyelemmel a fiatalkorúak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve, hogy újabb bűncselekményt követnének el, hogy könnyen jussanak pénzhez. A bíróság mindezeket mérlegelve elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik