Belföld

Videón az aranytömböket olvasztó budapesti tolvajok

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség azzal a háromfős társasággal szemben, akik tavaly márciusban aranygranulátumot loptak egy XXII. kerületi telephelyről, majd azt az egyikük később aranytömbökké olvasztotta.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 45 éves férfi vádlott üzleti kapcsolatban állt egy ékszerkészítő cég vezetőjével, és az ismeretségből adódóan helyismerettel rendelkezett a cég XXII. kerületi telephelyén, valamint tisztában volt az arany finomításának kémiai folyamataival is.

A férfi elhatározta, hogy aranygranulátumot fog szerezni a telephelyről, és ebbe a tervébe beavatta egy 43 éves ismerősét is, akit egyúttal azzal bízott meg, hogy szerezzen további segítséget. A tervbe bevont férfi ezután egy 26 éves volt munkatársát kereste meg, akinek a közreműködéséért anyagi ellenszolgáltatást ígért, majd vele együtt egy hajnalban megjelent a telephelyen.

A két férfi betörte az egyik emeleti ablakot, majd az egyikük behatolt a telephelyre, ahonnan egy 25 literes üveg palackban tárolt, salétromsavba áztatott, több mint egy kiló tömegű és 14 millió forintot meghaladó értékű aranygranulátumot lopott el. A lenyúlt aranygranulátumot ezután átadták a felbujtónak, aki azt egy másik budapesti telephelyen kettő darab aranytömbbé olvasztotta.

Az ügyészség letöltendőt kért a dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik