Belföld

„Látjuk már ennek a kuckóprojektnek a végét?” – érdeklődött Schadl a 100 milliós nyaralójáról a kivitelezőnél

Újabb hangfelvételeket közölt a Blikk Schadl György lehallgatott telefonbeszélgetéseiből. A végrehajtói kar korábbi elnöke nyaralót vett magának és a feleségének, de a felújítás lassan haladt és minden egyre drágább lett. Schadl a kiszivárogtatott anyagon aggodalmát fejezte ki a kivitelezőnek, és azzal a kérdéssel nyitott,

látjuk már ennek a kuckóprojektnek a végét? Arra lennék kíváncsi, hogy nagyjából hol lesz a vég. Mondom, 89-nél járunk most

A kivitelező azt felelte, annyi biztosan rámegy majd az ingatlanra, amit először beszéltek, de itt volt köztük egy kis félreértés.

L. (a kivitelező): „Hát, figyelj, úgy gondolom, hogy amit először beszéltünk, annyi biztosan rá fog menni.”

Schadl: „Én értem. Először 80-100 millióról volt szó.”

L.: „Én mindig is 120-at mondtam.”

Schadl: „A télikerttel együtt.”

A gondok ezt követően sokasodtak, Schadl ugyanis megtudta, hogy a túlépítés miatt nem engedik majd az épületet használatba venni. A probléma az volt, „hogy a teraszt gyakorlatilag a ház tartja. Nem négy lábon áll, hanem kettőn. Ez nem önálló pergola, hanem egy terasztető. Ez az épülethez tartozik. Nekünk építményt kell csinálni.”

Schadl erre is talált megoldást:

kijönnek, négy lábon lévő valami kis sz.r fogja tartani a teraszt. Az kerüljön fel a térképre. Aztán hogy azt később beépítem vagy nem, az az én dolgom.

Később az építkezésen jelent meg egy ellenőr. Schadl a kivitelezőnek telefonon adta ki az utasítást, miszerint „ úgy tárgyalj vele, mintha a nevemben tennéd, és azonnal 5 kilót ajánljál fel azzal, hogy ezt szeretnénk, és ebbe az irányba terelgesd, jó? Mindenképpen rászánnánk erre ötszázezer-egymillió forintot.”

„Ötössel kezdek” – hangzott a válasz.

Nem sokkal később Schadl megkapta a használatba vételi engedélyt, csakhogy emiatt az egyik emberét kirúgták a munkahelyéről, és vádlott is lett a büntetőeljárásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik