Belföld

Tíz évet kértek a férfire, aki meg akarta fojtani az ápolóként dolgozó nejét a székesfehérvári kórházban

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fejér Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron meg akarta ölni az ápolóként dolgozó válófélben lévő feleségét a székesfehérvári kórházban, amikor dolgozott.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy tíz év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra.

A vádirat szerint a férfi tavaly június 11-én megöléssel fenyegette meg a feleségét, majd pár nappal később egy levelet írt neki, amelyben ugyancsak megölését helyezte kilátásba, ha nem mond le a közös tulajdonukban lévő házuk feléről.

A férfi tavaly augusztus 8-án megjelent a székesfehérvári kórház rendelőintézetében, ahol a válófélben lévő párja épp egy beteget látott el. A férfi az egyik kórterembe belépve a torkánál fogva megragadta és falhoz szorította a nőt, majd fojtogatni kezdte és közölte vele, hogy meg fogja ölni.

A nő megpróbált kiszabadulni a szorításból, majd dulakodás közben a földre került. A férfi mellé térdelt és a magával vitt pillangókéssel a  nő bordája felé szúrt. Az asszony a tenyerével elhárította a szúrást, azonban a férfi megvágta a lábszárát. A kórteremben tartózkodó egyik beteg segítségért kiáltott, így a férfi  nem tudta folytatni a támadást, el akart menekülni, azonban a folyosón elfogták.

A bántalmazás következtében a nő könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban az elkövetés módjára és a támadott testtájékra figyelemmel a súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye fennállt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik