Belföld

Elmondta egy ötéves miskolci kislány az anyjának, milyen szörnyűségeket művel vele a szomszéd, amikor fagyizni hordja

Többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt a 78 éves miskolci férfit, aki a fiatal szomszédasszonya ötéves kislányával erőszakoskodott.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év fegyházat és nyolc év közügyektől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére. Kérdésünkre elmondta, hogy a férfi először elismerte a bűnösségét.

Azt mondta, hogy valóban elvitte fagyizni a kislányt, s útközben megálltak egy fás-bokros részen, mert meg akarta nézni a csipkebogyót, hogy érik-e már. Ekkor azt mondta neki a kislány, hogy fáj a hasa, ezért felhúzta a pulcsiját, hogy megsimogassa, s elkalandozott a keze. A folytatólagos kihallgatásán azonban már nem tartotta fenn a vallomását, és azt mondta, hogy azért simogatta meg a gyerek hasát, mert fájt neki

– mondta lapunknak az ügyész.

A nyugdíjas férfi egy miskolci társasházban lakott, és jó kapcsolatba került a szomszédos lakásban szerény körülmények között élő nővel, aki egyedül nevelte kisgyermekét. Átjártak egymáshoz, és a férfi gyakran élelmiszerrel is támogatta őket. Az édesanya megengedte, hogy lánygyermekét a férfi elvigye, és ez alatt ő is látta el a felügyeletét.

A vádirat szerint az elkövető 2021 szeptemberében több esetben is elvitte a kislányt fagyizni, és ezt használta fel arra, hogy fajtalankodjon a kislánnyal a kocsijában. A kislány azért nem szólt az édesanyjának, mert a férfi megtiltotta neki.

Szeptember végén a férfi ismét elvitte a gyermeket fagylaltozni, majd visszafelé megálltak egy játszótérnél. A 78 éves férfi  az autó hátsó ülésén levetkőztette a kislányt, majd szexuális cselekményt végzett a sérelmére. Hazaérve a kislány, a férfi tiltása ellenére, valamennyi eseményről beszámolt az édesanyjának.

Az ügyészség nyolc év fegyházat és nyolc év közügyektől eltiltást kért a bűnügyi felügyelet alatt álló férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik