Belföld

Vádat emeltek a budapesti amfetamindílerekkel szemben

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a budapesti dílerrel szemen, aki közterületen leparkolt kocsikban tárolta, és az autókból szolgálta ki a viszonteladással foglalkozó vevőit, köztük az ügy másik két vádlottját is.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint  29 éves férfi legkésőbb 2019 májusától amfetamin nagykereskedelmével foglalkozott a XV. kerületben. A beszerzett kábítószert rendszerint nagyobb tételekben adta tovább a vásárlóinak, köztük a szintén kábítószer-viszonteladással foglalkozó két másik vádlottnak.

A férfi a továbbértékesítésre megszerzett, nagykereskedelmi mennyiségű kábítószert csomagokban tárolta a XV. kerületben, négy – különböző helyszínen leparkolt  gépkocsiban. A vevőkkel történt egyeztetéseket követően a vádlott a közterületen parkoló autókban tárolt amfetaminból magához vette a megbeszélt mennyiséget, majd azt a saját autójával szállította le a viszonteladó vásárlóknak.

A nyomozók 2019. november 27-én először az egyik viszonteladóra csaptak le a XV. kerületben, amelynek során a férfi gépkocsijának hátsó ülésén egy sporttáskában, 20 csomagban, körülbelül 11 kilogramm amfetamint találtak és foglaltak le. Ezt követően a 29 éves díler XV. kerületben parkoló egyik gépkocsijának csomagtartójából szintén több kilogramm kábítószert foglaltak le, valamint a másik viszonteladó X. kerületi bérelt raktárában is találtak drogot.

A Fővárosi Főügyészség mindhárom férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást is indítványozott. Egy az ügyben érintett negyedik férfival szemben külön büntetőeljárás folyik, egy további társuk pedig szökésben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik