Belföld

Nyáron indulhat a földgáz-kitermelés Csokonyavisontán

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A helyszíni terepbejárást tartottak a Somogy vármegyei Csokonyavisontán, ahol a MOL földgáz kitermelését tervezi – írja a Sonline vármegyei hírportál. A helyszínbejárásra, valamint a gazdákkal és a polgármesterrel való egyeztetésre azért volt szükség, mert a már meglévő földgázkúthoz vezető úton a MOL szilárd burkolatot szeretne, illetve a tervek szerint már idén nyárig beindítanák a kitermelést.

A MOL stratégiai célja, hogy a nemzetközi kitettség csökkentése érdekében minél szélesebb körben hazai nyersanyag lelőhelyeket vonjon be a termelésbe. Így jutottak el a MOL szakemberi Csokonyavisontára – írja a lap.

A régi vasúti töltésen kialakított szilárd burkolatú út már elkészült, az egykori középkori, erdőcsokonyai templom romjai mellett kialakított munkaterületen már láthatóak a fúrótorony alapozási munkálatai.

Az egyik alap ásása közben sírhelyet találtak, így szükségessé a vált a terület régészeti feltárása.

Csokonyavisonta az utóbbi időben a szebb napokat látott gyógyfürdője miatt került az érdeklődés középpontjába. A 24.hu januárban tárta fel, hogy egy győri fideszes képviselő családi cégéhez került a fürdő, amelyet egy különös tranzakciósorozat keretében a fürdő értékesítésére kiírt pályázaton nyertes cégtől vásárolt meg mindössze néhány hét alatt.

Kapcsolódó
Győri fideszes képviselő családi cégéhez került a bezárásra ítélt somogyi gyógyfürdő
A csokonyavisontai önkormányzat még az ősszel pályázaton szabadult meg a veszteséges és lepusztult fürdőtől, a vevő azonban rögtön továbbpasszolta azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik