Belföld

Minősített emberölés miatt felelhetnek a csepregi szülők, akiknek meghalt a kétéves gyermeke

police.hu
police.hu

Közel egy éve, 2022. február 8-án 10 óra 45 perckor bejelentés érkezett a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint egy csepregi családi házban egy kétéves gyermek holttestét találták meg. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított ismeretlen tettessel, vagy tettesekkel szemben, írja a police.hu.

A rendőrségi közlés szerint a nyomozók 2022 márciusában egy 25 éves nőt és egy 27 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően a nővel és a férfival szemben különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett, valamint 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták le az eljárást a vármegyei nyomozók.

A szükséges eljárási cselekményeket a Főkapitányság Bűnügyi Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat a Vas Vármegyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik