Belföld

Száz embert húzott le a neten egy Budapesten élő nő színház- és koncertjegyekkel

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a Budapesten élő nővel szemben, aki kereken száz embert palizott be az interneten. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy tamásiban élő nő tett feljelentést a helyi kapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki elektronikus koncertjegyeket kínált eladásra az interneten.

A feljelentő elutalta a megadott számlaszámra értük a 14 ezer forintot, de a jegyeket nem kapta meg és a hirdető is elérhetetlenné vált. Ezzel szinte egy időben a paksi rendőrségen is feljelentést tett egy nő, aki szintén megrendelte és kifizette a két jegyet, 14 ezer forint értékben, de ő sem kapta meg a belépőket, s már a hirdetőt sem érte el.

A tamási nyomozók kezdték meg az adatgyűjtést. A szerteágazó munka során egy miskolci állandó lakcímmel rendelkező, de Pesten élő 34 éves nőre terelődött a gyanú. A lakásán megtartott kutatás során számos bizonyítékot lefoglaltak a nyomozók, a nőt pedig előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették. Hamarosan letartóztatták, majd később bűnügyi felügyeletbe került.

Az ügy vizsgálata során kiderült, hogy 2021 december közepe és 2022 április vége között a fiatal nő összesen 100 művelődni és szórakozni vágyó embert csapott be, közel másfél millió forintos kárt okozva. A jegyek árát nyolc különböző számlaszámra utaltatta, különböző neveket használva.

Széles volt a paletta, a színházi előadástól a különböző stílusú zenei koncertekig „lehetett volna” hozzájutni belépőkhöz, de azokkal nem is rendelkezett a csaló. Az járt jobban, aki nem kapta meg a jegyét. Akinek „megérkezett a tikett”, tartozott az ördögnek egy úttal, ugyanis a beléptetéskor derült csak ki, hogy az hamis. A tamási rendőrök lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik