Belföld

Robbantással fenyegetőzött egy férfi Dányban, 200 embernek kellett elhagynia az otthonát

Eltorzított hangon telefonált a segélyhívóra egy férfi január 18-án dél körül, hogy bombát helyezett el Dányban, az Akácfa utcában, s ha azt három órán belül nem hatástalanítják, akkor robbanni fog.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint  a telefonon fenyegetőző férfi nem mondott házszámot, így a rendőrök az egész utcát kiürítették, és a Készenléti Rendőrség bombakutató szolgálati kutyájával kiegészülve fésülték át a területet. Közel 200 embernek kellett ideiglenesen elhagynia a lakó-, és tartózkodási helyét, de robbantásra alkalmas eszközt szerencsére sehol sem találtak.

Mindeközben az adat- és információgyűjtés folyamatos volt, telefonfülkét szemléztek, kamerafelvételeket és a bejelentés szövegét is elemezték a zsaruk. Az isaszegi őrsparancsnoknak feltűnt, bár a férfi torzított hangon tette bejelentését, választékos, lassú beszédéből mintha rémlett volna, hogy korábban már intézkedett vele szemben.

A gyors és alapos csapatmunka, nem utolsó sorban az isaszegi őrsparancsok kiváló füle meghozta a várt eredményt, s gyorsan azonosították a feltételezett elkövetőt, s azonnal indultak érte.

A 29 éves K. Gábort a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Első körben tagadott, de az elé tárt bizonyítékok alapján belátta, hogy nincs értelme, megtört és beismerte a tettét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik