Belföld

Pénzért átadta fiatal barátnőjét az ismerősének, együtt mehetnek a börtönbe is

Súlyosabb büntetést kért a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a férfire, aki többször is bántalmazta, illetve pénzért „átadta” barátnőjét az ismerősének. Az ügyészség súlyosabb büntetést kért a kiskorú szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerősére is.

A Somogy megyei településen lakó 24 éves férfi bő két évvel ezelőtt ismerkedett meg a nevelőotthonban élő kiskorú lánnyal, akivel pár hónappal később szerelmi kapcsolatba került. A lány nem érezte jól magát az intézetben, ezért többször is a párjához szökött.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi rendszeresen szidalmazta, megütötte, s koldulni küldte a hozzá érzelmileg kötődő lányt, majd pénzért szexuális kapcsolat céljából többször is „átadta” az egyik ismerősének. Bő másfél évvel ezelőtt pedig súlyos sérüléseket okozva bántalmazta azért, mert elment az édesanyjához.

A Kaposvári Törvényszék hat év fegyházra ítélte decemberben a férfit  kényszerítés, kerítés és súlyos testi sértés bűntette miatt. A lány szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerős pedig három év börtönt kapott gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt.

Az ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében, az ügyész súlyosítás érdekében fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványa arra irányult, hogy a másodfokú bíróság a lányt bántalmazó, szexuális szolgáltatás céljából őt ismerősének felajánló vádlott cselekményét emberkereskedelem bűntettének minősítse, és mindkét vádlottat hosszabb tartamú szabadságvesztésre ítélje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik