Belföld

Letartóztatták a kisfiával bezárkózó óbudai férfit: „A gyerek születése előtt elcsattanhatott egy-két pofon”

police.hu
police.hu

Lecsukták azt a budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a kisfia előtt megverte az élettársát, majd bezárkózott a gyermekével a Szentendrei úton lévő otthonába.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, de a végzés nem végleges.

A gyanúsítás szerint a 46 éves férfi 2020 ősze óta rendszeresen bántalmazta az élettársát azokban az óbudai lakásokban, ahol laktak, legtöbb esetben a közös kiskorú gyermekük előtt, illetve alkalmanként a gyermeket is megütötte. A gyanúsított három nappal ezelőtt a késő esti órákban megütötte és megrúgta a nőt, akinek a segélykiáltásai miatt bejelentés érkezett a rendőrségre. A rendőri intézkedés során a gyanúsított szintén agresszív magatartást tanúsított, kiskorú gyermekével bezárkózott a lakásba, ezért a TEK-esek fogták el.

Az őrizetbe vett férfival szemben testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja került közlésre.

Értesüléseink szerint a férfi tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy a gyermek születése előtt elcsattanhatott egy-két pofon, de azóta semmi sem történt az elmondása szerint.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a terhelt volt már büntetve erőszakos bűncselekmény miatt, és jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt, azaz ezek sem tartották vissza a mostani cselekményétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik