Belföld

Négy évet kértek a rendőrökre támadó miskolci fivérekre

Vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a testvérpárral szemben, akik tavaly áprilisban rendőrökre támadtak Miskolcon.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy az ügyészség négy év börtönt kért a két férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére. A rendőrt megütő férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését a nyomozati szakban, míg öccse tagadta azt.

A vádirat szerint hét rendőr jelent meg egy miskolci ingatlannál csendháborítás miatt, ahol egy nagyobb társaság szórakozott. A rendőrök intézkedtek a házigazdával szemben, eközben az egyik ittas férfi felindulva szidalmazni kezdte a rendőröket, és az intézkedés akadályozása céljából többször is bántalmazással fenyegette őket, majd ütésre emelt kézzel megindult feléjük.

A rendőrök a 36 éves férfival szemben könnyfakasztó gázt használtak, majd testi kényszer és bilincs alkalmazásával ellenállását megtörve megkezdték az előállítását. Ennek során a férfi szintén ittas bátyja kirohant az utcára, és verekedni hívta a zsarukat. A rendőrök felszólították a 49 éves férfit, hogy fejezze be, egyúttal közölték vele, hogy őt is előállítják majd a cselekménye miatt.

A férfi a rendőri utasítások végrehajtását megkezdte, és leengedett kézzel megfordult, amikor azonban a rendőr a közelébe lépett, hogy megbilincselje, akkor egy hirtelen mozdulattal visszafordult és ököllel arcon ütötte. Ezután támadó testhelyzetet vett fel és ismételten megfenyegette a rendőröket, akik rendőrbot és testi kényszer alkalmazásával törték meg végül az ellenállását.

A támadás következtében a rendőr törzsőrmester zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A fiatalabb vádlott többszörösen büntetett előéletű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik