Belföld

Kétfarkú Kutyapárt: a Kúria szerint egy szívecskés matrica is falfirka

Magyarországon szinte bármi falnak számít és szinte bármi falfirka, így foglalta össze a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a Kúria döntését, amelyben tényleg kimondták többek közt azt is, hogy egy szívecskés matrica is falfirka.

A párt a Facebookon közzétett posztjában emlékeztet, 2022-ben az egyik kormányzati gyűlöletkampányra válaszul pécsi passzivistáik átragasztottak egy kormányplakátot. Az ügyben nyomozás is indult, ujjlenyomatokat is gyűjtöttek a plakátról, rabosították az elkövetőket.

Ez akkor abszurdnak tűnt – ám ma már egyre kevésbé az

– írta a Kutyapárt.

Közölték, a legfőbb ügyész kezdeményezésére a Kúria jogegységi tanácsa a bíróságokra nézve kötelezően kimondta, valójában egy szívecskés matrica is falfirka, és a “fal” értelmezését kiterjesztette minden “idegen vagyontárgyra”, például a plakátokra is.

Emellett a tett akkor sem számít politikai véleménynyilvánításnak, ha politikai plakáton elhelyezett véleménynyilvánítás. illetve akkor is bűncselekmény, ha nem haladja meg a szabálysértési értékhatárt, ami 50 ezer forint.

Egyelőre nem tudjuk, hogy hány ezer év letöltendőt kapunk majd a felújított buszmegállókért, de természetesen folytatjuk

– jelentette ki bejegyzésében a párt.

A hvg.hu azt írja, a Kúria 25 oldalas határozata valóban kimondja, falfirkáról kell beszélni minden esetben, amikor „bármely köz- vagy magántulajdoban lévő idegen vagyontárgy” felületén engedély nélkül hoznak létre változást, és „a falfirka esetében közömbös a vagyontárgyra felvitt ábrázolás tartalma, mibenléte, célja”, hiszen „önmagában a vagyontárgy felületén való elhelyezés ténye képez minősített esetet”. Ezen kívül pedig minden „állagsérelemnek” számít, amit csak anyagi ráfordítás során eltávolítani.

&

Ajánlott videó

Olvasói sztorik