Belföld

Amputált lábujjakkal is tovább dolgoztatta egyik áldozatát a budapesti rabszolgatartó

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra az öt év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélt budapesti férfire, aki gyakorlatilag rabszolgaként dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket a XV. kerületben.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2016-2020. között, fűtetlen lakókocsiban szállásolt el egymást követően öt, nehéz anyagi körülmények között élő férfit a haszonállatok tartására használt ingatlanán, akiknek az állatokat kellett gondozniuk, a szállásért és a napi élelmezésért. A vádlott nem fizetett munkadíjat nekik.

Az ötvenes férfi tévedésbe ejtette az egyik áldozatát, és egy csalárd adásvételivel megszerezte lányának tőle a három millió forint értékű lakását, melyet később hétmillióért adtak el.

2017 nyarán egy ló letaposta ennek a férfinek a lábát, a vádlott azonban huzamosabb ideig nem vitte őt orvoshoz, végül 2017 szeptemberében a Honvéd Kórházba szállította, ahol két lábujját amputálni kellett. Ennek ellenére a férfi tovább dolgoztatta a kórházból elbocsátott férfit, aki az elviselhetetlen körülmények miatt megszökött a tanyáról, és a rendőrséghez fordult.

A bíróság  bűnösnek mondta ki a férfit emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében, segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmények miatt, és öt év fegyházra ítélte.

Az ügyész eltérő jogi minősítés megállapításáért, és súlyosabb szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett, míg a vádlott védője felmentést kezdeményezett a perorvoslati nyilatkozatával. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést. egyben kezdeményezte a védelmi fellebbezés elutasítását a Fővárosi Ítélőtáblánál. A terhelt bűnügyi felügyeletben várja a másodfokú eljárás befejezését

Ajánlott videó

Olvasói sztorik