Belföld

Videón, ahogy kirabolnak két tinit a Móricznál lévő 6-os villamoson

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség azzal a 22 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt kirabolt két tizenéves fiút az egyik budapesti villamoson.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a terhelt november 3-án délután, Móricz Zsigmond körtér megállójában várakozó 6-os számú villamoson figyelt fel a két kiskorúra, majd leült az egyikükkel szemben, közel hajolt hozzájuk, és felszólította őket, hogy adjanak neki 2.600 forintot, mert kábítószert akar vásárolni.

A fenyegető fellépése és testi erőfölénye komoly félelmet keltett a tinikben Ekkor az egyik fiú felállt, és adott 160 forintot a férfinek, aki tapogatni kezdte a fiú kabátjának a zsebeit és további pénz átadását követelte. A kamasz  ezért további ezer forintot adott át neki, aki ekkor már azzal fenyegetőzött, hogy kés van nála. A fiú végül a következő megállónál le tudott szállni a villamosról.

A másik kamasznak már nem volt ideje leszállni a járműről, mert az közben elindult. Az elkövető odalépett hozzá, és felszólította, hogy ő is adjon neki valamit. A tini a fenyegetés hatására átadott 150 forintot a férfinak, aki azonban ezt kevesellte, ezért további pénzt követelt, miközben beszorította a kiskorút a sarokba, és a zsebeit tapogatta.

Ekkor azonban a jármű mozgása miatt a támadó kibillent az egyensúlyából, amit a fiú kihasznált, és a támadóját megkerülve, az ajtóhoz ment. A terhelt ekkor megragadta a fiú ruházatát, hogy visszatartsa, de a tininek sikerült leszállnia a villamosról. Az ügyészség  letöltendő börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő rablásokkal vádolt férfire azzal, hogy a korábban, más ügyekben kiszabott két felfüggesztett börtönbüntetését is rendeljék el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik