Belföld

Megvádolták a hét hónapos terhes élettársát napszámosként dolgoztató férfit

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt állítja bíróság elé a Baranya Vármegyei Főügyészség  azt a férfit, aki félelemben tartotta és mezőgazdasági munkára kényszerítette a várandós élettársát, a bérét pedig elvette tőle.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi italozó életmódot folytatott és rendszeresen szidalmazta, bántalmazta a 2020 novemberében megismert élettársát. A férfi 2022 júniusában, az akkor terhessége hetedik hónapjában járó nőt felszólította, hogy menjen napszámba, végezzen mezőgazdasági munkát, a tiltakozó asszonyt pedig arcon ütötte.

A nő a bántalmazás miatt és a vádlottól való félelmében a hónap során többször is elment dolgozni. Munkabérét a férfi minden alkalommal elvette tőle. A férfi több alkalommal bántalmazta a terhes nőt, akinek így nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott; egyik alkalommal azért is megverte, mert a nő a felszólítása ellenére nem akart külföldre menni, hogy ott prostituáltként dolgozzon.

A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot. A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberkereskedelemmel és kényszermunkával megvádolt férfi akár nyolc év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik