Belföld

Jogerősen másfél évet kapott a férfi, aki a babakocsiból kieső csecsemője miatt balhézott a villamoson

Jászai Csaba / MTI
Jászai Csaba / MTI

Másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a zaklatással és más bűncselekménnyel vádolt férfit, aki a balhézott két és fél évvel ezelőtt a miskolci villamoson.

A családfő a párjával és a hat hónapos gyermekükkel utazott a miskolci tuján. A gyermeket babakocsiban a villamos csuklórészénél hagyták, ők pedig leültek. A villamosvezető erősebb fékezésére a babakocsi felborult és a gyermek kiesett belőle, ám ezt a terhelt és élettársa nem vették észre, egy utas szólt nekik.

Erre az élettárs felkapta a síró gyermeket, ekkor az események miatti felelősséget firtatva a férfi és az élettársa összevesztek, hangosan szidalmazták egymást, majd az  asszony a gyermekkel együtt leszállt a villamosról.

A vád szerint a férfi ekkor a villamoson utazók felé ordítozott, majd elindult a villamosvezető felé, hogy számon kérje a fékezés miatt. Egy bátor nő azonban elé állt és felszólította, hogy hagyjon fel a cselekményével, mire a férfi közvetlen közelről az arcába ordította, hogy ő már ült börtönben, embert is ölt, és erőszakos szexuális cselekmény elkövetésével fenyegette, valamint azzal, hogy le fogja köpni. A nő  határozott fellépése miatt további incidens nem történt.

A férfi egy másik alkalommal, Miskolc egyik forgalmas utcáján megszólított egy ismeretlen személyt, és figyelmetlenségét kihasználva elvette tőle a mobiltelefonját és a pénztárcáját.

A bíróság a cselekményeket egy eljárásban bírálta el és a férfit  személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és lopás bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik