Belföld

Bekísérte barátnőjét a rendőrségre egy szökésben lévő szerelmes budapesti fogoly

Nem várt ügyfél érkezett pár nappal ezelőtt a VII. kerületi kapitányságra. Kábítószerrel a zsebében kísérte be ugyanis a lopás miatt beidézett barátnőjét egy férfi a fogolyszökése után.

J. Istvánt azonban felismerte az egyik szolgálatban lévő rendőr, mivel a bűnügyi felügyelet alatt álló férfi január 12-én reggel levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd távozott az otthonából. Ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene fogolyszökés miatt.

A BRFK tájékoztatása szerint a bíróság könnyű testi sértés vétség, prostitúció elősegítése, kerítés és kitartottság bűntett gyanúja miatt folytatott eljárás miatt rendelte el a férfi bűnügyi felügyeletét. A körözött férfi először hamis adatok bediktálásával próbálta megvezetni az intézkedő rendőrt, azonban nem járt sikerrel. Ruházatának átvizsgálása közben a járőrök két tasak kábítószergyanús anyagot is találtak, amelyet lefoglaltak.

J. István az intézkedő rendőröknek elmondta, hogy az eszközt azért vágta le a lábáról, mert több elintézni való dolga is volt, és barátnőjével is szeretett volna lenni. Találkozójuk helye azonban időközben módosult, mert előállították a nőt. A 36 éves J. Istvánt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik