Belföld

Hetvenezer eurós szerencsejáték tartozása volt a tíz kiló heroinnal lebukó albán drogfutárnak

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal az albán férfival szemben, aki több mint 10 kg heroint, morfint és kodeint tartalmazó kábítószer csomaggal bukott le bő egy évvel ezelőtt a tompai határátkelőhelyen.

A főügyészség tájékoztatása szerint az albán férfinek hetven ezer eurós szerencsejáték adóssága volt, ezért ennek rendezése érdekében elvállalta, hogy nagyobb mennyiségű, továbbértékesítésre szánt kábítószert szállít Albániából Franciaországba. A tervek szerint a célországban egy gps koordináta alapján kellett volna a kábítószert a kereskedő lánc további tagjának átadnia.

A férfi 2021 novemberében állapodott meg az ismeretlen megbízójával, aki 20 db, egyenként több mint fél kilogrammos téglatest alakú, kábítószert tartalmazó csomagot rejtett el az albán férfi által vezetett kocsiban utólag kialakított rejtekhelyen. A futár a kábítószerrel teli járművel Magyarország felé haladva folyamatosan tartotta a kapcsolatot megbízójával az e célra kapott mobilon, és jelezte számára, ha átlépett egy adott államhatárt.

A tompai határátkelőhelyen azonban megtalálták az alváz kipufogórendszer feletti részébe rejtett tíz kilónyi drogot és lefoglalták. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolt letartóztatásban lévő férfire azzal, hogy kobozzák el a kábítószert és a kocsit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik