Belföld

Hét személy kapott letöltendőt a családi kenderültetvények ügyében

Hét vádlottat ítélt 2, illetve 8 és fél év közötti szabadságvesztésre egy családi kenderültetvény ügyében. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint az egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló terheltek közül az elsőrendű marihuánával kereskedett Budapesten és Pest vármegye területén.

A növényt maga termesztette, illetve a vádlott-társaitól szerezte be, akik közül többen “családi vállalkozásként” saját ingatlanjaikon termesztették az eladásra szánt kendert. Az MTI azt írja, hogy két másik vádlott az ingatlanjaikban kialakított marihuána-ültetvények üzemeltetetéséhez szükséges villamos energia biztosítása érdekében megbontották az áramfogyasztás-mérőt és arra jogosulatlanul rácsatlakoztak, így díjfizetés nélkül vételezték az elektromos áramot.

A bíróság hétfőn kihirdetett elsőfokú határozatában kábítószer-kereskedelem miatt mondta ki bűnösnek a hét vádlottat, továbbá hármukat még lopás, illetve lopás kísérlete miatt is. Az első- és másodrendű vádlottat mint visszaesőt 8 és fél évre, társaikat 8 év 2 hónap, illetve 2 év közötti szabadságvesztésre, valamint több vádlottat pénzbüntetésre is ítélte a törvényszék. A védői és vádlotti fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős. Az ügyészség három napot tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik