Belföld

Börtönt kértek az érdi párra, akik csicskaként dolgoztatták jótevőjüket az ikerlányaikkal

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal az érdi családdal szemben, akik csicskaként dolgoztatták, és bántalmazták azt a nőt, aki befogadta őket az ikerlányaikkal együtt.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a családfőre 3 év 10 hónap börtönbüntetést, míg a párjára 3 év 4 hónap letöltendő szabadságvesztést kértek. A lányaikra 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetést indítványozott az ügyészség, három évre felfüggesztve,

A család 2016-ban ismerkedett meg a nővel. Miután a bizalmába férkőztek elérték, hogy a következő év tavaszán beköltözhessenek hozzá az érdi ingatlanjába. A lakhatásért cserébe azt ígérték neki, hogy gondoskodnak majd róla.

Röviddel a beköltözésük után azonban megváltozott a család tagjainak viselkedése. Durván, lekezelően bántak vele, a háztatásban nem segítettek és a közüzemi díjakhoz sem járultak hozzá. Sőt a házi munkát is a nővel végeztették, akit alkalmanként bántalmaztak vagy veréssel fenyegettek meg, ha ellenszegült. De olyan is előfordult, hogy a jótevőjük el akart menni otthonról, de nem engedték el..

Fenyegetéssel rávették a nőt, hogy 120 ezer forint személyi kölcsönt vegyen fel a számukra. És fenyegetéssel elérték azt is, hogy a nő egy-egy mobiltelefon előfizetést is kössön más-más szolgáltatónál. A kapott telefonkészülékeket a család gyermekeinek kellett átadnia. Az elkövetők ezután – előzetes ígéretük ellenére – sem a készülékek részleteit sem pedig a havi előfizetési díjakat nem fizették meg.

Az ikrek többször is arra kérték a nőt, hogy saját pénzéből ruhát illetve cipőt vegyen nekik. Ezt eleinte jóindulatból önként meg is tette. Később, amikor erre már nem volt hajlandó a két lány már veréssel fenyegetve kényszerítette rá, hogy mindkettejüknek márkás edzőcipőt vásároljon.

A családfő a nő rávette arra is, hogy egy fogyasztói hitelnél kezes legyen. Valójában az elkövető a nőt  megtévesztve a szerződést vele már mint adóstárs íratta alá, és a törlesztő részletek csoportos beszedési megbízásához is az áldozata bankszámlaszámát adta meg. Ezt követően a hitelt a családfő nem fizette, az a nőt terhelte.

Végül 2018 augusztusában a nő arra kényszerült, hogy elmeneküljön saját házából egy ismerőséhez. Az elkövetők azonban a házban maradtak, de annak közüzemi díjait nem fizették. Az ügyészség kényszermunka bűntette, zsarolás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és csalás bűntette miatt állítja bíróság elé a családot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik