Belföld

„Takarodjatok köcsög rendőrök, ide nem jöttök be, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni!

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája azt a férfit, aki késsel támadt a rendőrökre egy héttel ezelőtt Budapesten. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint múlt hétfő hajnalban érkezett bejelentés a rendőrségre arról,, hogy hangosan mulatnak az egyik fővárosban lévő lakásban és agresszíven viselkednek az ezt kifogásoló, lakókkal.

A helyszínre érkező rendőröknek egy ittas állapotban lévő román férfi nyitott ajtót, aki azonnal támadólag lépett fel, és kiabálva kérte számon a járőröket az intézkedés miatt. A rendőrök felszólították a férfit és a lakásban tartózkodó személyeket, hogy igazolják magukat, azonban ennek egyik személy sem tett eleget.

A 40 éves férfi egyre agresszívabb hangnemben azt kiabálta, hogy „takarodjatok köcsög rendőrök, ide nem jöttök be, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni!”, és eközben az ajtót akarta bezárni úgy, hogy közben megpróbálta kitolni a lakásból az ajtóban álló rendőrt. A rendőr megkísérelte a férfit magától távol tartani, mire a férfi ráütött a kezére.

A férfi továbbra is szidalmazta a rendőröket, majd a konyhában magához vett egy kés majd elindult vele rendőrök irányába, miközben újra közölte, hogy „most megszúrlak titeket!”. Az élettársa a férfi elé állt és ráfogott a kést tartó kezére, azonban a férfi a feje fölé emelte a kést, majd indult volna tovább vele a rendőrök felé, azonban a bent tartózkodók visszahúzták.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy sokkolót fognak használni, ha továbbra is ellenszegül, ennek hatására az élettársa el tudta venni tőle a kést és azt elrejtették. A férfi azonban ezt követően újra megöléssel fenyegette a rendőröket, majd elindult a késért, de azt már nem találta meg.

A rendőrök végül az erősítés kiérkezését követően egyesével kihívták a lakásban tartózkodókat, majd a férfit megbilincselték és előállították. A román férfi két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt támadt a rendőrökre. A hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfit letartóztatták.

Kapcsolódó
Egy 29 éves rendőrt, Baumann Pétert gyilkolták meg az éjjel Újbudán
Hősi halottá nyilvánítanák a megölt rendőrt. Fekete zászlót tűztek ki a rendőrségi épületekre a fiatalon elhunyt főtörzs tiszteletére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik