Belföld

Moslékkal etette, és kis híján halálra itatta a zárkatársát egy szegedi rab – hat és fél évet kértek rá

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azzal a férfivel szemben, aki arra kényszerítette zárkatársát a sitten, hogy minden minden vesztes kártyacsata után vizet igyon..

A letartóztatásban levő férfi és a rabtársa egy zárkában volt a Szegedi Fegyház és Börtönben. A terhelt 2021 szeptemberéről minden ok nélkül folyamatosan belekötött a társába, ütötte-verte, s különböző feladatok elvégzésére kényszerítette.

A sértett félt tőle, ezért minden kérését teljesítette a férfinek, így többek között moslékot evett, ha vesztett a kártyázások során, akkor volt, hogy öt liter vizet is meg kellett innia. A befenyített rabnak emellett mások telefonját is fel kellett töltetnie a hozzátartozóival, a csomagjai tartalmát pedig az akarata ellenére is át kellett adnia a vádlottnak.

A rendszeres zárkabeli kártyázások során, 2021 november 8-án vádlott ismét arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként egy liter, összesen három liter vizet igyon, majd a végén arra, hogy további öt liter vizet is megigyon.

A rab könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre férfi bántalmazni kezdte, majd arra utasította, hogy egyen zsírt. A sértett rövid idő múlva rosszul lett, eszméletét vesztette, majd kórházba szállították és gyógykezelték, mivel életveszélyes állapotba került vízmérgezés miatt.

A vádlott megfenyegette a zárkatársait az áldozata kórházba szállítása előtt. Azt  mondta nekik, hogy nem mondhatják el ez eset előzményeit, s azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről. Az ügyészség hat és fél év börtönt kért az életveszélyt okozó testi sértéssel, zsarolással és kényszerítéssel vádolt férfire beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik