Belföld

Megvan, ki lesz a MÁV új vezérigazgatója

MTI / Krizsán Csaba
MTI / Krizsán Csaba

Jövő csütörtökről Mosóczi László tölti be a MÁV-START vezérigazgatói posztját – derül ki az állami vasúttársaság péntek délután kiadott közleményéből.

Az Index már kora délután arról írt, hogy meg nem erősített értesülésük szerint a jelenlegi vezérigazgató, Keresztes Péter hamarosan távozik tisztségéből.

A leköszönő vezérigazgató a lap szerint a Budapesti Műszaki Egyetem HÖK-elnökeként kezdte pályáját, majd Palkovics László miniszteri ciklusa idején került miniszteri tanácsadóként az Innovációs és Technológiai Minisztériumba. A közlekedésmérnök és okleveles közgazdász végzettségű Keresztes 2018. szeptember 15-től volt a MÁV-HÉV első számú vezetője.

Keresztes a MÁV-Start éléről 2021 novemberében távozó Kerékgyártó József helyetteseként került a vasúttársaság csúcsvezetői tisztségébe.

Az új vezérigazgató, Mosóczi 2022 májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára volt, korábban helyettes államtitkárként dolgozott. Előzőleg a vasúti szektorban meghatározó állami vállalatok vezetőjeként, a MÁV-START Zrt. alapító-vezérigazgatójaként és a NIF Zrt. felsővezetőjeként tevékenykedett.

Keresztes Péter, a MÁV-START korábbi vezérigazgatója, a MÁV-csoportban stratégiai tanácsadói feladatokat lát el a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik